Dansk pedagogik – könsrollslektion 1

Jag hade ett litet inlägg på gång om danskar, om hur fördomsfulla och självgoda de är och hur det där ”go’ nok” är en pina för alla som inte råkar vara födda danskar, men jag tänker bespara er denna utläggning och istället ge er en länk till det som föranledde mina tankar. (Naturligtvis är jag själv inte det minsta fördomsfull när jag skriver det här..)

Följ länken här under och klicka på papegojan och grodan så du kommer in till deras sida. Välj sedan svärdet och drottningkronan i vänstra bokhyllan, så får du ett exempel på dansk barnpedagogik, en snabblektion i könsrollskunskap…

Kaj og Andrea – DR

…men egentligen är det ganska sött!
Det är helt enkelt bara i Danmark det kan hända :)
”Hvor ser du dog fjolled ud Andrea!!”

8 kommentarer

 1. Jag måste erkänna att jag förstår inte ett dugg*
  Aha nu läste jag svärdet-drottningkronan…okey jag gör om det igen ler*

 2. gnosan: lycka t!

 3. Jag tycker det va roligt ! har jag möjligen gjort bort mig ?
  Lättroad och kanske en smula för naiv att tänka mer än så.
  Jag har nog kommit över ”kampstadiet”, jag vet jag borde slåss mer för
  så mycket ,men jag har nog lagt mig ned platt och är som en
  lat katt, klia mig …lite högre upp mjau…lite till…Ahhh de va deijligt
  Im sorry Pepelito..Im a bad cat!”

 4. Men guuud… jag mår illa… så får man ju inte göra… jag ger grodan en tiara och papegojan säger: ”nämen zzz då!” typ. och om cowboyhatten säger hon ”ge den till xxx” …. :-o USCH!!

 5. Jag förstår inte danska..får nog ta mig en ny titt och lyssna med båda öronen..

 6. gnosan: hehe, d e lätt hänt, när man inte e ung o vild längre (observera att jag inte kallar dej gammal dock), men d e lätt o börja leva i den världen som vi faktiskt befinner oss i istället för o försöka skapa en annan som man gör när man e ung o överambitiös… annars tycker jag att du borde lära dej lite danska, d e ett underbart språk, så fylligt o varmt! :)

  grannen: va ska dom danska barnen tro?

 7. helt underbart.. en ny favoritlek i lyckolandet.. sjysst groda…sjysst papegoja

  tack för det..

 8. lyckliga grodan: tack själv :) sånnadär barnprogramsfigurer växer man upp m i södra sverige om man kan se dansk tv, skulle va kul o göra en undersökning på hur d påverkar folk..hehe..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *